Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2012 00:32 - Тайната на плоския корем
Автор: tyaloto Категория: Спорт   
Прочетен: 932 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 15.08.2012 17:09


Отворете което и да е списание и е почти сигурно, че ще намерите статия от рода на „6 седмици - 6 стегнати мускула", „Бързи съвети за стегнат корем", „Тайните на звездите за плосък корем".

Но въпреки това тайната едва ли се крие в личните треньори на звездите. Никой треньор или уважаващ себе си атлет не би харесал идеята да седне пред телевизора и да похапва чипс. 

Така че ако човек няма воля и изградени навици, дори най-добрият треньор не може да му помогне.


Защо колкото и усилия да полагаме, не можем да изглеждаме толкова стегнати, колкото тези атлети?

Нека започнем с проста анатомия - шестте коремни мускула, известни като „плочки" се наричат rectus abdominis и са само част от важните мускули около талията ви, които поддържат тялото изправено. Всяко едно движение, което правите - вървене, изправяне, навеждане, дърпане започва от тези мускули. Затова дори и без упражнения коремните мускули са достатъчно натоварени.

Точно там, под всичката мазнина, която сте натрупвали толкова прилежно цяла зима (дори и по-дълго), се крият плочки-трепач, за които всеки фитнес треньор би умрял. Единствената причина защо не ги виждате е защото те са скрити дълбоко.
А причината, поради която вие не можете да „откриете" тези мускули, е липсата на дисциплина, която изисква да контролирате какво ядете ежедневно. Ето и няколко мита за тази част от тялото ви.

Мит номер 1: Не можете да забележите разликата!

Колкото и да се навеждате и потите, извивате и движите, няма как да видите как мазнините „изгарят". Нека веднъж завинаги стане ясно: когато тялото „изгаря мазнини", то го прави молекула по молекула, грам по грам, от цялото тяло, а не само в областите, в които на вас ви се иска. Още повече, ако правите леки и изолиращи упражнения само в областите, които според вас се нуждаят, никакви калории не горите и в общи линии са безполезни.

Решението е да станете от задните си части и да започнете да правите упражнения, които включват цялото ви тяло, защото по този начин вие изгаряте много повече калории и има по-голям шанс да видите „плочките".

Мит номер 2: Аеробните упражнения не са за вас, ако искате да отслабнете

... особено ако ги правите както ги правят повечето хора. Следващия път, когато отидете на фитнес, се загледайте в телата на хората, които правят този тип упражнения и се замислете дали това е тялото, което искате. Най-вероятно не.

Причината е, че те натоварват толкова много сърцето и пулса си, че хормоните, които се грижат за това по принцип, карат телата да отдават повече енегрия чрез мускулите, отколкото чрез мзанините. Това води до забавяне на метаболизма и по този начин дори по-лесно се натрупват мазнини.

За да отслабнете, трябва да натоварвате тялото си много, за кратки интервали от време. Например, не са ви нужни повече от 5 минути упражнения, ако са много енергични.
Забравете за всички скучни машини във фитнеса и се погрижете да наблегнете на силовите упражнения.

Можете да приложите правилото на 600-те (като цяло имате около 600 мускула в цялото си тяло) - включете колкото се може повече от тези мускули в упражненията си и ги комбинирайте по възможно най-балансирания начин. Нали се сещате, онези старомодни упражнения, които хората правеха, преди залите да станат „хай-тек".

Мит номер 3: Трябва да намалите калориите, за да отслабнете.

Да, това е вярно, особено ако сте склонни да преяждате често, но много по-важно от това е да намалите полуфабрикатите, които ядете като цяло. Мазнините в тялото ви предствляват „бунище" за токсични отпадъци, които тялото не може да преработи. Когато приемате много токсични храни, тялото ви се претоварва и няма да може да ги изхвърля, а ще ги изпраща там, където вие си складирате мазнините. Талията ви е един от тези складове.

Ето защо, ако искате да сте слаби, трябва да спрете следните храни, напитки и добавки, които съдържат токсини: алкохол, кофеин, полуфабрикати, захар (и нейните замесители), всичко, което съдържа цифра или не може да се произнесе и е написано на етикета на храната, която сте си купили.

Заместете тези храни с прясно месо, риба и пилешко, плодове и зеленчуци, ядки, маслини и не на последно място прясна вода.

Това е основното, което трябва да знаете за плосък корем. Ако махнете токсичните храни от ежедневието си и правите достатъчно упражнения, след 30 дни ще имате корем, за който ще ви завиждат повечето хора на плажа.



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tyaloto
Категория: Спорт
Прочетен: 11106
Постинги: 3
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив